Nyheder

Portræt: Tryllekunstner Nicolaj Mogensen

Mit navn er Nicolaj Mogensen. Jeg er 28, professionel tryllekunstner og har tryllet i mere end tretten år. Det har ikke altid ligget i kortene, at det var lige netop denne vej, det skulle gå. Min store drøm var igennem en lang årrække at læse til journalist på Danmarks medie- og journalisthøjskole. Den drøm kørte af sporet, da jeg valgte at engagere mig i tryllekunsten, som jeg hurtigt blev bidt af. En helt ny verden åbnede sig, og passionen for trylleri blev hurtigt mere og mere omfattende.

I det følgende vil jeg med egne ord beskrive den rejse, jeg har været på frem til i dag. Helt fra den spæde start med trylleriet, nervøsitet, udformningen af mit første show, min første optræden osv. Rigtig god læselyst! ☺

Sådan startede interessen for trylleriet

Jeg ville ønske, jeg havde en fed historie at berette om her. En vanvittig historie om, at jeg mødte en stor, kendt tryllekunstner fra USA, som introducerede mig for nogle at de bedste tricks og største hemmeligheder. Tricks og hemmeligheder, som ingen andre på nær ham og jeg kendte til. Så specielt er mit førstegangsmøde med trylleriet desværre ikke.

Min interesse startede, da jeg som forholdsvis lille barn modtog et tryllesæt i gave. I ved, de tryllesæt, hvor spændte børn kunne lære et på små selvvirkende hyggetricks med kugler og andre plastikgenstande. Efter maksimum en time med sættet i mine hænder, blev jeg umotiveret, frustreret og lettere irriteret. Jeg var overbevist om at jeg, blot ved at kigge på de mystiske genstande, tænke kraftigt og lave små hokuspokus bevægelser med hænderne, ville kunne få ting til at svæve, flytte sig eller forsvinde. Men sådan var det ikke – det krævede noget, der lød ekstremt kedeligt og tørt i mine ører: Fingerfærdighed. Hvorfor kunne jeg ikke bare placere en plastikbold under en plastikkop, tænke rigtig meget på, at den skulle forsvinde, løfte bægeret og konstatere, at den var forsvundet? Det forstod jeg ikke, og tryllesættet blev hurtigt gemt væk under min seng igen. Dog gik jeg de efterfølgende år med en tilbagevendende tanke om, at trylleri alligevel var en smule spændende og dragende.

Rune Klan genfinder gejsten

Det var først i 2007, da jeg var 15 år, at jeg for alvor blev bidt af trylleriet igen. Rune Klans show ”Går Large” blev startskuddet, der igen mindede mig om, hvor fedt trylleri kunne være. Rune var på daværende tidspunkt sjov, energisk og en både underholdende og god tryllekunstner. I året 2007 satte jeg mig derfor for, at jeg igen ville optage min gamle, hurtigt overståede ”interesse” fra år tilbage.

Og nu var der pludselig ikke kun tryllesættet, jeg år forinden havde fået i gave at gå i gang med. Nu var der også noget, der hed ”Youtube”. Min computer fik i samarbejde med mine fingre støvsuget sig igennem samtlige tricks med hverdagsgenstande, jeg i forvejen havde liggende derhjemme. Derudover fandt jeg frem til en række videoer, hvor jeg lærte, hvordan tricket skulle udføres. Det mest nærliggende at ”nørde” videoer omkring var spillekort, bolde, mønter, elastikker og andre hverdagsobjekter. Objekter, vi i forvejen havde i skuffer og skabe i mine forældres hus.

Interessen steg og jeg havde en decideret fest over, at jeg blot med træning og dedikation kunne opnå færdigheden til noget, ingen andre kunne.

Trylleri for venner

De første eksempler på, at mine tricks er blevet fremvist, stammer fra mine venner i de tidlige teenageår. Hvad mine bekendtskaber ikke har været vidne til – jeg har sommetider en smule ondt af dem. Hver gang vi skulle være sammen, insisterede jeg på at vise en ting eller otte, jeg havde øvet på. Efter mange hundrede tricks, som mine venner havde været tvangsindlagt til at se, virkede de underligt nok stadig imponeret, selvom de sikkert tænkte, at nu måtte jeg da ikke have mere at vise. Men fordi passionen for tryllekunsten for alvor var begyndt at tage til, MÅTTE jeg bare vise, hvad jeg kunne.

Fra close-up til scenetrylleri

På et tidspunkt i starten af mine 20’ere begyndte jeg at tænke mere over, at mit næste mål måtte være at optræde foran et større selskab. Og gerne nogle andre end mine venner. Hidtil havde jeg taget udgangspunkt i tricks, som baserede sig på ganske almindelige hverdagsobjekter. Men hvis jeg skulle ud at optræde, kunne selskabet hurtigt få vanskeligheder med at se et spil kort, en elastik eller en mønt fra gulvet eller scenen.

Derfor besluttede jeg mig for, jeg ville lægge de små hverdagsobjekter til side og i stedet stile efter noget større, som var lettere at observere for et selskab. På daværende tidspunkt var jeg godt i gang med både gymnasie og arbejde på sidelinjen, hvilket resulterede i, at jeg, i kraft af både SU og lønindkomst, havde råd til at investere i forskellige tryllerekvisitter fra den lokale tryllepusher.

Jeg gik så småt i gang med at udtænke hvilke rekvisitter og effekter, jeg ville have med i mit show. Derudover begyndte jeg at skrive manuskriptet til showet.

Mit første betalte job

Jeg var så heldig, at min storebrors kammerat skulle giftes. Derfor skulle der arrangeres polterabend. Her blev jeg spurgt, om jeg ikke havde lyst til, for et par hundrede kroner, at teste mit show for første gang foran et rigtigt publikum. På trods af et bankende hjerte og utallige knuder i maven, endte jeg med at kaste mig ud i det og takke ja.

Og hvor var det fantastisk, jeg gjorde det! Jeg tror aldrig helt, man bliver klar til sådan noget, men hvis jeg havde tænkt mig at blive en tand mere seriøs med trylleriet, var det her en oplagt mulighed.

Dengang synes jeg selv, at showet gik godt – og jeg fik da også mange roser af gæsterne, som gav udtryk for stor begejstring. Mit første show var veloverstået, og før jeg glemte effekterne og replikkerne, måtte jeg hjem og filme det foran spejlet. Det så jeg kunne se tilbage på, hvad jeg skulle vise og sige, hvis jeg igen var så heldig at blive booket i fremtiden. Når jeg i dag ser den video af mig, hvor jeg står og viser mit show foran spejlet, tænker jeg: Det der, Nicolaj, det viste du seriøst ikke, vel? Men så husker jeg mig selv på, at vi alle er startet et sted, og at det langt fra er alle, der er naturtalenter til noget, de gør første gang.

Her står jeg i dag

Som I nok allerede har regnet ud, lever jeg den dag i dag af at være professionel tryllekunstner. Derudover optræder jeg også med tankelæsning og manipulation under mine shows. 

Her kommer lige en kærlig reminder, kære venner: Hvis du brænder for noget i livet, uanset hvor dumt det lyder, eller hvor dumt andre får det til at lyde, så kæmp for det! Din egen tøven eller andres manglende forståelse må ikke stoppe dig fra at gøre det, du elsker allermest.

Havde det ikke været for min vedholdenhed og disciplin, havde jeg den dag i dag ikke haft min egen hjemmeside (https://nicolajmogensen.dk/) og var heller ikke selvstændig tryllekunstner.

Jeg sætter utrolig meget pris på, at I har læst med så langt. Tusind tak for det.

Måske vi ses til et arrangement i fremtiden? Det håber jeg. ☺

Læs meget mere om Nicolaj på hans tryllekunstner hjemmeside Nicolajmogensen.dk

 

Hurtig nyhed: ny festportal

Det er ikke nemt at blive en dygtig tryllekunstner. Det er heller ikke noget, der findes en fast opskrift til. Det handler om at prøve sig frem, og blive ved med at øve sig. Det er dog muligt at hente hjælp udefra.

Jeg håber personligt du kan finde en masse gode tips her på siden, så du kan blive en dygtig tryllekunstner!

På længere sigt bliver du måske en professionel tryllekunstner, og måske endda kan leve af det. Du kan booke en professionel tryllekunstner via festguru.dk. Vær dog opmærksom på, at det ikke er alle, der er villige til at agere lærer. Derfor er det vigtigt, at du gør det meget klart, at dit fokus er at skulle lære at trylle, så de ikke tror, at de skal lave et show.

ønsk dig en håndpakket trylleæske til jul!

Hej allesammen.

Så nærmer vi os julen med hastige skridt. I må undskylde at jeg ikke har fået opdateret siden eller youtube kanalen længe, men der har simpelthen været så meget at se til på det seneste. Bl.a. med en masse julefrokoster over hele landet jeg har optrådt til her i december.

Jeg ville lige give en hurtig opdatering på noget, som der kan nå at komme med på ønskesedlen. Hvis I ikke allerede har set det, så kan I hos Pegani købe håndpakkede trylleæsker med masser af spændende tricks i. Hvis I køber inden fredag (fredag d. 20 december, 2019), så kan den nå at komme inden juleaften!

Linket er her:

https://www.pegani.dk/da/produkter/tryllesaet/specialpakket-tryllesaet

Jeg håber allesammen at I får en rigtig god jul og et godt nytår!

Vi ses i 2020,

Anders

En hurtig opdatering fra mig

Hej allesammen!

SÅ er det ved at være længe siden jeg sit har opdateret jer med, hvornår der kommer nye videoer. I skriver ofte og spørger hvornår den næste video kommer op, og jeg har ærlig talt lidt dårlig samvittighed over at det efterhånden er så længe siden at der har været noget nyt omkring hvad jeg går og laver.

Jeg regner stærkt med at jeg kan få nye videoer op i løbet af de næste par måneder. Jeg tør desværre ikke blive mere præcis og grunden til dette er at jeg har en masse at se til for tiden. jeg har netop færdiggjort mit studie og derfor står den på en masse arbejde.

Men jeg håber at I kan vente lidt endnu med at se og lære et par nye tricks, men jeg vil garantere at det er ventetiden værd! For jeg har et par rigtig gode tricks klar som der som altid er nemme at lære, men som vil tage fusen på alle dem I viser dem til!

Tilbud på 3 af verdens bedste korttricks.

Rigtig mange af jer har allerede købt og downloaded videoen her. Det er altid super fedt at få tilbagemeldinger fra jer, og høre om hvordan I har snydt jeres venner og familie – så bliv endelig ved med det! Til de af jer der ikke har fået downloaded den endnu, så kører jeg lige nu et tilbud på den. I kan finde den her.

PS. En af jer har spurgt om jeg vil nævne jeres side, og selvfølgelig vil jeg det! Edderkop kabale er en side, hvor man som navnet også røber kan lægge en sjov edderkop kabale. Hvis ikke I har prøvet at lægge en endnu så kan jeg stærkt anbefale det – det er ret så sjovt hvis man lige har nogle minutter!

NYHED: Lær 3 af verdens bedste korttricks!

Hej allesammen!
Mange af jer har ventet i spænding på, og langt om længe er videoen færdig! Tag et kig på traileren her:

Som man kan se i traileren, så er denne video lavet til de af jer, der er interesseret i at lære nogle af verdens bedste korttricks, og samtidig lære nogle teknikker, som er blandt de mest nyttige og brugbare man kan lære som tryllekunstner! Jeg har prøvet at lave en video, som jeg selv ved, at jeg ville have været ellevild med, da jeg selv begyndte at trylle.
Der er lige nu tilbud på videoen, så hvis du er interesseret, så synes jeg du skal slå til hurtigst muligt. De første tilbagemeldinger er allerede begyndt at komme ind, og de er meget begejstrede!
Jeg glæder mig til at lære dig trickene!
Vi ses,
Anders
PS: følg med på siden meget snart, da jeg måske lægger en konkurrence op med et par spændende præmier fra trylleforhandleren Pegani!

Nye tricks på kanalen!

Hej allesammen!

Så har jeg masse spændende nyt! Som mange af jer sikkert allerede har opdaget så er der kommet nye videoer op på youtube kanalen. Så hvis I ikke allerede har liket den eller subscribet til kanalen, så synes jeg I skal gå ind og gøre det, for det er der at de fleste af mine tricks vil blive lagt op. Jeg vil selvfølgelig også opdatere hjemmesiden her, men de vil først blive lagt op på Youtube kanalen.

Hvilke tricks kan I forvente?

Jeg vil prøve at lægge nye videoer op så ofte som muligt, men da jeg selv har en masse ting at se til kan jeg ikke love hvor ofte det bliver. Lige nu har jeg dog en hel del videoer planlagt, så der skulle gerne komme en video op om ugen over de næste par uger. Først og fremmest så skal vi lære en masse korttricks. Det er helt klart den type trylletricks, som jeg har størst passion for, og det er med et spil kort at man har et uendeligt udvalg af mulige tricks man kan lave. Det skal dog siges, at hvis I føler der kommer for mange korttricks og gerne vil lære flere forskellige tricks, så skal I endelig sige til, så vil jeg prøve at variere det lidt!

Jeg glæder mig til at vise jer mere!

Anders Møller

Artikel er lavet i samarbejde med gode-citater.dk.

Samarbejde med Nordens største tryllebutik

Hej allesammen!

Jeg vil blot komme med en lille hurtig opdatering, som jeg har glædet mig til at fortælle jer om. Jeg har netop indgået et samarbejde med Pegani, som er nordens største tryllebutik. Det var i den her butik at jeg købte mit første trylletrick for lige godt og vel 11 år siden! Så jeg vil anbefale enhver af jer, der har lyst til at besøge en vaskeægte tryllebutik at tage hen og besøge Pegani. Den ligger i Horsens, og den er ejet af Steen Pegani, der foruden at eje butikken selv er en rigtig dygtig tryllekunstner!

Samarbejdet kommer bl.a. til at betyde at der er bannere her på siden som leder ind til Pegani, og dernæst så vil der fremover komme et par spændende konkurrencer som Pegani sponsorere. Følg med på siden her eller på Lærtryl.dk’s Youtube kanal. I øvrigt så er vi snart oppe på 4000 subscribers! Så hvis I ikke allerede har liket siden, så skynd jer ind og gør det nu!

Vi snakkes ved,

Anders

Jeg har været med i en Coca Cola reklame!

Hej Allesammen!

Så skete der lige noget, som jeg lige følte at jeg blev nødt til at dele med jer allesammen! For et par uger siden blev jeg spurgt af Coca Cola om jeg havde lyst til at være med i deres CokeTV serie, som nogle af jer måske har set før. Der skulle selvfølgelig ikke så meget overtalelse til, så et par uger senere tog jeg over til deres studier, og blev interviewet af Gex og Max som faktisk er blandt nogle af landets førende youtubere. Vi havde en kanon sjov dag, og der blev tryllet og grinet en masse! Jeg var meeeega spændt på at se den endelige video, og den kom faktisk online for et stykke tid siden. Så hvis I ikke allerede har set den, så kan I se den her nedenfor!

Håber I kunne lide den! Jeg planlægge i øvrigt snart at få optaget et par nye videoer til siden, så husk at melde jer til nyhedsbrevet ude i siden, hvis I vil høre mere om, når der kommer nye tricks op!

 

Jeg rammer snart 9000 likes på min Facebook side!

Så lige over til noget andet! Som mange af jer ved, så har jeg en Facebook side, hvor jeg lægger tryllevideoer og andre magiske ting op. Den rammer snart 9000 likes, så hvis ikke du allerede følger den, så håber jeg at du vil gå ind og smide et like! Facebook.com/andersmagic

 

Hav en fed dag!

Anders

Lær tricket Hoppende elastik

Her er et rigtig sjovt trick, der kan laves med en elastik eller en ring. Det er altid sjovt at lave og hemmeligheden bag tricket er virkelig genial. Tricket er ret så simpelt: Du viser en elastik eller måske en ring som sidder på din ene finger. Du ryster hånden og med ét er elastikken hoppet til fingeren ved siden af. Du ryster hånden igen og med det samme hopper elastikken tilbage på den anden finger.

Metoden:

Metoden bag den her er virkelig snedig, og det er et trick, som man virkelig tager sig til hovedet over, når man først finder ud af, hvad hemmeligheden bag tricket er! Det er stort set selvvirkende, og det kræver meget lidt træning, før det er muligt at vise det til dine venner og familie. Tag et kig i videoen for at finde ud, hvordan tricket kan laves!

Lær at trylle, og lær mange flere trylletricks på forsiden!

Få en blyant til at forsvinde!

 

Lær hvordan du får en blyant til at forsvinde! Det her er et rigtig fedt trick, som ligner ægte magi. Du holder en blyant eller en anden kuglepen mellem fingre-spidserne og med et lille knips så kan du få blyanten til at forsvinde! Det ser vildt ud, og det giver altid et gisp fra tilskuerne, hvis man lære at gøre det ordentligt.

Hvordan?

Det kræver en lille smule fingerfærdighed og et par timers træning før at dette trick sidder lige i skabet. Du ligger blyanten i spænd mellem tommelfinger og pegefinger og når blyanten slipper sit greb fra tommelfingeren bliver den “skudt” ind, så den ligger op af siden af armen.